FYSIEKE TRAINING

Om te winnen in topsport moet het lichaam aan veel voorwaarden voldoen. Met kennis vanuit fysiotherapie/bewegingswetenschap, ervaring in het trainen van topsporters en het zelf hebben beoefend van topsport zijn wij daarin zeer kundig. 

Centraal in de trainingen staat een goede afstemming tussen de atleet en de sport die wordt beoefend. Dát moet op elkaar aansluiten. Kennis over spiervezels, motoriek, trainingsfysiologie etc. zijn essentieel om deze afstemming te optimaliseren. Bij sommige atleten is het programma gericht op het verkrijgen van meer motorische flexibiliteit. Dit houdt in dat het lichaam snel moet kunnen reageren op veranderingen die optreden in de omgeving van de sporter. Dan kan een tegenstander zijn die een passeeractie inzet, maar ook een kuiltje in de baan waarin de tennisbal stuitert die om een snelle reactie vraagt. Bij anderen kan het accent meer liggen op weerstandstraining/krachttraining. Een definitie die ons aanspreekt is geformuleerd door Frans Bosch (2012): coördinatietraining onder weerstand. 

Bij de intake zal een uitgebreide analyse gedaan worden op de behandelbank in combinatie met het beweeggedrag in de gym. Dit gebeurt met het 3D-bewegingsregistratiesysteem. Hierbij worden zwaktes in de beweegketen nauwkeurig geregistreerd. De bevindingen vormen de basis voor het trainingsschema. 

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Training maxim